top of page

Novosti glede poročanja o čezmejnih aranžmajih - DAC6

Updated: Nov 18, 2021

Finančna uprava Republike Slovenije je na svoji spletni strani dne 4.1.2021 objavila obvestilo, da je obrazec za poročanje podatkov o čezmejnih aranžmajih – DAC6 že dostopen na portalu eDavki. Prav tako je Finančna uprava Republike Slovenije (v nadaljevanju FURS) objavila tudi navodila za izpolnjevanje omenjenega obrazca.


Oblika obrazca je bila določena že v Pravilniku o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o izvajanju Zakona o davčnem postopku, ki je bil objavljen v Uradnem listu dne 30.7.2020. Pravilnik opredeljuje tudi, kaj mora poročevalec izpolniti, da je lahko oproščen poročanja v primeru več poročevalcev. Več o tem si lahko preberete v naši pretekli objavi Novosti glede poročanja o čezmejnih aranžmajih.


Naj še enkrat spomnimo, da je 28. februar 2021 zadnji datum za poročanje o obstoječih aranžmajih, ki so se začeli izvajati med 25. junijem 2018 in 30. junijem 2020. Za poročanje o novih aranžmajih pa velja 30-dnevni rok, ki je začel teči 1. januarja 2021. Do 30. januarja 2021 bo torej treba poročati tudi aranžmaje, ki so se začeli izvajati med 1. julijem 2020 in 31. decembrom 2020.


Če niste prepričani, ali ste zavezani k poročanju, vam je lahko v pomoč podrobnejši opis – Poročanje o čezmejnih aranžmajih, ki ga najdete na spletni strani FURS. Vedno pa se lahko obrnete na izkušeno ekipo svetovalcev iz A Tax International d.o.o. in z veseljem vam bomo pomagali.



Ta dokument (in vse informacije do katerih dostopate preko povezav v tem dokumentu) je namenjen zgolj informiranju in ne predstavlja pravnega svetovanja. Prav tako so se lahko navedena dejstva od datuma objave spremenila. Pred sprejetjem ali izvajanjem kakršnih koli dejanj je potrebno pridobiti strokovno pravno svetovanje.

41 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page