top of page

Povračilo nadomestila plače za skrajšan delovni čas

Updated: Nov 17, 2021

Z namenom ohranitve delovnih mest je z novim interventnim ukrepom t.i. PKP 9 dodeljena pomoč tistim delodajalcem, ki zaposlenim začasno ne morejo zagotavljati dela zaradi vpliva epidemije.

Vloga je namenjena vsem delodajalcem, ki želijo svojim zaposlenim (s katerimi imajo sklenjeno pogodbo o zaposlitvi za polni delovni čas) odrediti delo s skrajšanim delovnim časom in jih hkrati delno napotiti na začasno čakanje na delo.

Vlogo je potrebno predložiti v 15-ih dneh od odreditve dela s skrajšanim delovnim časom, a najkasneje do 30. 09. 2021. V kolikor ste svojim zaposlenim že odredili skrajšan delovni čas pred uveljavitvijo tega zakona za obdobje od 01. 07. 2021, potem morate vlogo predložiti v 15-ih dneh od uveljavitve zakona (tj. do 29. 07. 2021).

Več podrobnosti lahko izveste s klikom na povezavo.

Svojo vlogo lahko oddate na tej povezavi.


Ta dokument (in vse informacije do katerih dostopate preko povezav v tem dokumentu) je namenjen zgolj informiranju in ne predstavlja pravnega svetovanja. Prav tako so se lahko navedena dejstva od datuma objave spremenila. Pred sprejetjem ali izvajanjem kakršnih koli dejanj je potrebno pridobiti strokovno pravno svetovanje.

25 views0 comments
bottom of page