Sprememba in dopolnitev veljavnega Odloka o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga ter storitev

Updated: Dec 22, 2020

V Uradnem listu št. 127 je bila včeraj, 23.9.2020 objavljena sprememba in dopolnitev veljavnega Odloka o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga ter storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji (v nadaljevanju Odlok).


Na podlagi spremembe se spreminja oziroma dopolnjuje drugi odstavek 2. člena Odloka, ki je določal, da je opravljanje gostinske dejavnosti v gostinskih in nastanitvenih obratih dovoljeno od 6.00 do 22.30 ure.


S spremembo je dodano, da se to opravljanje gostinske dejavnosti nanaša na pripravo in strežbo jedi in pijač, prav tako pa določeno, da morajo gostje, ki so ob 22.30 uri še v omenjenih obratih, slednje zapustiti najpozneje v 30 minutah oziroma najpozneje v 60 minutah. Krajši čas je določen za obrate, v katerih strežejo le preproste jedi, pijače in napitke, kot npr. slaščičarne, okrepčevalnice, bari, daljši 60 minutni čas, pa ima za zapustitev na razpolago gost, ki se nahaja v obratu, v katerem strežejo tudi zahtevnejše jedi (restavracije, gostilne, kmetije).


Z objavljeno spremembo je določena tudi izjema glede časovnega opravljanja gostinske dejavnosti priprave in strežbe jedi in pijač.


Na podlagi omenjene izjeme, časovna omejitev opravljanja dejavnosti od 6.00 do 23.00, ne velja za:

1. dejavnost priprave in dostave jedi in pijač;

2. dejavnost priprave in strežbe jedi in pijač v sobe oziroma druge oblike nastanitvenih enot v nastanitvenih obratih (sobna strežba) ter za;

3. osebni prevzem jedi in pijač.


Vse omenjene spremembe oziroma dopolnitve veljavnega Odloka so pričele veljati s 24.9.2020.Ta dokument (in vse informacije do katerih dostopate preko povezav v tem dokumentu), je namenjen samo informiranju in ne predstavlja pravnega svetovanja. Strokovno pravno svetovanje je potrebno pridobiti pred sprejetjem ali izvajanjem kakršnih koli dejanj, ki so posledica vsebine tega dokumenta.

7 views0 comments