top of page

Nova serija spodbud s strani Slovenskega podjetniškega sklada

Updated: Nov 18, 2021

Slovenski podjetniški sklad je objavil vrsto javnih pozivov, ki so na voljo mikro, malim in srednje velikim podjetjem. Najbolj dostopna in obširna vrsta spodbud so že znani vavčerji, ki so tokrat razpisani za kar 13 različnih namenov. Od takšnih, ki so namenjeni pomoči podjetjem v začetnih fazah (certifikat kakovosti, patenti, znamke, itd.), pa vse do takšnih, ki jih podjetja lahko koristijo tudi v kasnejših fazah poslovanja (preoblikovanje družb, digitalizacija, itd.).


Slovenski podjetniški sklad (SPS) v obliki vavčerjev ponuja skupno 10 mio EUR sredstev, s katerimi bi radi podprli približno 2.500 vavčerskih projektov. Posamezni vavčerji predstavljajo nepovratna sredstva v višini med 300 EUR in 9.999,99 EUR, ki se lahko porabijo za do 60% sofinanciranje upravičenih stroškov, glede na posamično vrsto vavčerja. Posamezno podjetje lahko koristi do največ 3 vavčerje letno, njihov skupen znesek spodbud pa ne sme presegati 30.000 EUR na leto. Vavčerji bodo na voljo do leta 2023 oziroma do porabe predvidenih sredstev.


Vavčerji bodo na voljo skozi vse leto, SPS pa poudarja, da je oddaja vlog povsem digitalizirana in enostavna, obravnava pa hitra. Več o vavčerjih lahko najdete v objavi SPS ali pa si razpisane vavčerje ogledate na seznamu javnih razpisov in pozivov.


Poleg vavčerjev je SPS objavil tudi razpis za spodbude za zagon inovativnih podjetij (P2), kjer bo vsako izmed 40 mladih inovativnih podjetij lahko pridobilo nepovratna sredstva v višini 54.000 EUR. Razpis je namenjen podjetjem, ki so bila oziroma bodo ustanovljena med 1.1.2020 in 15.3.2021 ter razvijajo inovativne proizvode, storitve ali procese. Izbranim podjetjem bo poleg mentorskega programa na voljo še vrsta brezplačnih specializiranih programov usposabljanja. Rok za pred-izbiro je 18.3.2021, razpis pa lahko najdete tukaj.



Ta dokument (in vse informacije do katerih dostopate preko povezav v tem dokumentu) je namenjen zgolj informiranju in ne predstavlja pravnega svetovanja. Prav tako so se lahko navedena dejstva od datuma objave spremenila. Pred sprejetjem ali izvajanjem kakršnih koli dejanj je potrebno pridobiti strokovno pravno svetovanje.

39 views0 comments
bottom of page