top of page

Ali tudi vam poteče digitalno potrdilo za davčno blagajno?

Updated: Nov 18, 2021

Finančna uprava Republike Slovenije (v nadaljevanju FURS) na svoji spletni strani državljane opozarja, da bo novembra 2020 5.840 uporabnikom davčnih blagajn poteklo digitalno potrdilo. V decembru bo digitalno potrdilo poteklo še nadaljnjim 29.500 uporabnikom od skupno 86.025 uporabnikov davčnih blagajn.


Digitalno potrdilo za potrjevanje računov je veljavno 5 let, prvi uporabniki pa so jih začeli pridobivati ravno v mesecu novembru 2015 – 2 meseca pred začetkom uvedbe davčnih blagajn. Ko potrdilo enkrat poteče, uporabnik ne more več potrjevati računov in posledično davčna blagajna ne deluje več.


Zahtevek za novo digitalno potrdilo je možno vložiti le preko sistema eDavki, vloga DPR-PridobitevDP. Vsem, ki še niso registrirani kot uporabniki portala eDavki svetujemo, da čim prej začnejo z registracijo, oziroma naj po potrebi razširijo obstoječa pooblastila ali dodelijo nova pooblastila drugi fizični ali pravni osebi, npr. računovodskemu servisu, ki lahko za njih uredi pridobitev novega digitalnega potrdila. Celotno objavo lahko najdete tukaj, kjer je FURS priskrbel tudi dodatno gradivo za pomoč pri pridobitvi digitalnega potrdila.


V kolikor niste prepričani, kdaj vam digitalno potrdilo poteče, svetujemo, da omenjeno najprej preverite pri svojem ponudniku davčne blagajne.Ta dokument (in vse informacije do katerih dostopate preko povezav v tem dokumentu) je namenjen zgolj informiranju in ne predstavlja pravnega svetovanja. Prav tako so se lahko navedena dejstva od datuma objave spremenila. Pred sprejetjem ali izvajanjem kakršnih koli dejanj je potrebno pridobiti strokovno pravno svetovanje.

25 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page